Nieuwe banden technologieën

De technologie gaat vooruit en wordt elke dag efficiënter. En als u geïnteresseerd bent in de laatste ontwikkelingen op het gebied van voertuigen en dunlop winter sport 5 banden, dan zijn deze technologische vorderingen iets voor u.

Wij presenteren al het nieuws over nieuwe banden creaties die niet alleen efficiënter, maar ook duurzamer, zuiniger en milieuvriendelijker zijn.

Michelin All-Terrain banden en milieuvriendelijke banden

Een all-terrain band is momenteel het meest geschikt. Dit type band werd ontwikkeld door de Seoul National University, waar de makers verklaarden dat zij hun ontwerp baseerden op het Origami-concept, dat licht en modulair is, maar een constante sterkte heeft.

Het is niet alleen een blik in de toekomst van autobanden, maar naar verluidt is het ook goedkoper te produceren. Ondanks alle vooruitgang die de ontwikkelaars bij de fabricage hebben geboekt, bevindt de band zich nog in de testfase en is hij nog niet in staat de mogelijkheden van een conventionele band te overtreffen.

Anderzijds moeten wij het hebben over Michelin en zijn nieuwe lancering van milieuvriendelijke autobanden en winterbanden, besparing, duurzaamheid en vermindering van vervuilende gassen is het eerste wat Michelin ons geeft.

Zij hebben een type band ontwikkeld dat kan worden gebruikt door bestuurders van bijna alle soorten voertuigen met 15- tot 20-inch velgen. Als u Michelin-banden wilt kopen maar bezorgd bent dat uw auto geen verbrandingsmotor heeft, maak u dan geen zorgen want Michelin heeft deze banden gelanceerd voor voertuigen met verbrandingsmotoren, hybriden en elektrische voertuigen.

NASA heeft een onverwoestbare band ontwikkeld

Zoals we al weten, is de technologie die de NASA gebruikt de modernste en meest up-to-date. En ze blijven niet alleen binnen de muren van de laboratoria van de ruimtevaartorganisatie, maar worden soms ook toegepast in producten die bestemd zijn voor dagelijks gebruik, om ze aan te passen aan de behoeften van het dagelijkse leven.

In dit geval ging het om het alledaagse probleem van elke fietser en de banden. Het is bekend dat de meest voorkomende schade aan een fiets de banden zijn, aangezien die het meest te lijden hebben onder het constante gebruik. Bovendien kunnen ze door hun constructie vrij gemakkelijk lek raken, en als een fietser er iets voor het milieu mee wil doen, is het vooral contraproductief om beschadigde banden weg te gooien.

Daarom ontwikkelt de NASA lekvrije banden die bestand zijn tegen onvoorziene vervormingen en spanningen, zoals een band die bedoeld is voor gebruik op de maan. Verwacht wordt dat hij volgend jaar al bij de consumenten op de markt komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *